2012-04-15

världens snabbaste pariserhjul och så



Hej! Hoppas allt är bra med er.

Sitter i sängen och skriver. Skulle egentligen predikat idag, men vi stannade hemma och sov istället. Igår spydde jag två gånger. Och i förrgår spydde Elin. Vet inte om vi ätit något konstigt, men det känns i alla fall bättre nu. Efter att ha sovit lite extra och bara tagit det lugnt.

Snart ska vi gå in till McLeodganj och ha veckans internet-stund, så passar på att skriva blogginlägg nu innan.

Veckan har varit bra, men gått fort.

I måndags var det Elins bror Kalles och vår lärare Evas sista dag här. Vi var i slummen på dagen, åkte hem och duschade och åt sedan avskedsmiddag på hotellet bredvid vårt hus. De har godaste kycklingen som smakar som grillat kött. Om ni missat det så är 90% av våran kost här vegetarisk, så när man väl får kött (vilket då mest är kyckling) är det så obeskrivligt gott!

I tisdags var det regn och åska. Vi stängde in oss med kaffe och godis hemma hos Lilli och kollade på ”Kundum” en film om Dalai Lamas liv. Intressant! Och bra att se med Lilli som kan mycket om tibetanbuddism och kunde stoppa och förklara.

I onsdags åt vi lunch hos Pasang, pastor i den Nepalesiska kyrkan. Efteråt tänkte vi åka till slummen, men på vägen dit stannade vi en stund på en marknad. Åkte världens snabbaste pariserhjul och så. Några familjer från slummen kom dit, uppklädda, glada och fina. Så vi stannade kvar och gick på marknad med dem också. Blev bjudna på äckligast bambujuicen i stora glas. Men åh, så fint att de bjöd! Vi bjöd barnen på att åka karusell, kramades hejdå och åkte sedan hem. Fin dag!

I torsdags var Lisa och Elin och volontärjobbade på ett tibetanskt café. Jag och Pontus hade skönaste studietiden. Låg i solen på taket och läste och jag skrev predikan full av inspiration. Pausade med choklad, chai och musik. Fortsatte plugga/tvätta ända fram till kvällens cellgrupp som bestod av 25-årig bröllopsfest för ett av paren som är med. Har aldrig varit med om att man firat sådant tillsammans med andra! Vi fick ge dem uppmuntrande ord och de fick förnya sina löften till varandra.

I fredags jobbade jag och Pontus på caféet och Lisa och Elin pluggade. Jag satte prislappar på deras second hand-kläder på äkta Erikshjälpen-vis och Pontus stod i kassan. Efteråt åt vi lunch och pluggade på ett café. Lite senare kom de andra in till stan och vi tog en fika med Jimmy, en kille från Sverige som ska göra praktik här från Livskraft Bibelskola.

Igår lagade vi svensk mat på basen. Kyckling, stekt potatis med beanaisesås och så äpplekaka med vaniljsås till efterrätt. Åt dock ingen på grund av mitt plötsliga spyanfall och gick hem och vilade istället.

Och nu sitter jag här. Friskare, om än fortfarande lite svag.

Nästa vecka blir ingen vanlig vecka. Vi ska nämligen gå med en guide och hälsa på i olika byar och sova över hos familjer. Ser jag fram emot!

Indienkramar

(Huset på bild två är förresten huset där jag, Elin och Lisa bor på andra våningen. Fint va?)

4 kommentarer:

  1. Va roligt de såg ut på bilderna! :)
    Vi ses nästa vecka

    SvaraRadera
    Svar
    1. det var roligt :) Japp, det gör vi! Eller ja, det är ju nu förresten. Hejhej från bloggen!

      Radera
  2. Ni verkar ha gjort massor med roliga olika saker :) Plus att det är super fina bilder :)

    Kram kram Lucia :) <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har det verkligen hur bra som helst! Tack :D! kramar

      Radera