2012-10-28

morgonen sjunker i havet och skymningen gryr

Den här helgen har bara varit så fin på alla sätt och vis! I fredags kväll hämtade jag Linda i Lund och vi spenderade tiden innan vi skulle sova med att äta pizza med mina föräldrar och sen sitta och prata länge på mitt rum. 

I lördags lyste solen klar från blå himmel och vi åkte in till Lund. Där gick vi runt och kollade på gamla hus på små gator och den stora Domkyrkan. Så kul när man har gäster och får upptäcka sin egen stad igen. 

Eftersom de låg perfekta löv på marken var vi bara tvungna att sätta kameran på självutlösare och ta bilder. Varpå en man som cyklade förbi sade "vad söta ni är!". Och det var ju helt korrekt, riktigt söta var vi. 
 Sen gick vi vidare till Botaniska Trädgården som var så otroligt vacker i höstsolen. Vilken höstdag alltså!
Det var ju såklart ett måste att visa upp Stadsparken också.
Sen blev vi hungriga och åkte in till Malmö för att äta på mitt nya favoritcafé Café Agnez. Ett veganskt, rättvisemärkt, supermysigt café som ligger på Agnesgatan nära Gustav Adolfs Torg. Där åt vi höstbuffé innehållande en massa goda saker på innergården där man kan sitta i second-hand soffor utomhus.
Efter att ha ätit, druckit kaffe och pratat länge gick vi en runda i affärerna innan de stängde. Sen ville jag även visa upp Öresundsbron och Turning Torso i Västra Hamnen så vi tog bussen dit. Nu hade solen börjat gå ned och plötsligt var det iskallt. Men vi gick en runda och kollade för att sedan fly in på Espresso House och värma oss med vanilla latte och varm choklad innan vi tog tåget och bussarna hem till mig.
Vi kom hem vid åtta efter en riktig heldag! Det blev det mackor, te, nagelfixande, prat och mys på mitt rum tills det var dags att sova igen.

Idag har vi varit i kyrkan och sen lagat världens godaste paj med kantareller och spenat innan det var dags för Linda att ta sig hem till Bankeryd igen.

Är så tacksam för den här helgen och glad att jag har en så fin vän som Linda! ♥♥

6 kommentarer:

  1. Härligt det såg ut! Gif-bilden var bra rolig! Hur gjorde du den? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja :) gjorde gifen i photoshop såhär : http://www.briandalessandro.com/blog/create-an-animated-gif-in-photoshop-cs5/. Annars kan man göra på tex gickr.com.

      Radera
  2. Åh, Helgen var den bästa på länge och en som jag aldrig kommer glömma. Känner otroligt stor glädje över att ha fina dig som vän <3

    SvaraRadera
  3. Mysigt alltså! Fina bilder och allt.

    SvaraRadera