2015-09-24

Ingen glittrar som dig Stockholm ingen har lockat mig som du

På söndagen sov vi länge och gjorde oss sen redo för att gå bort till Farsta centrum som ligger tjugo minuters promenad från Annie ungefär.
 Solen sken och luften var klar och sval.
 Framme i Fasta gick vi i lite affärer.
Och satte oss sen vid fontänen med en gratis byggkaffe och en gratis vaniljlatte som Annie fått i appen. Bästa känslan den dagen = att blunda mot solen och höra människosorl och vattenporl. Kändes som att vara på någon exotisk plats utomlands.

Resten av dagen fyllde vi hennes frys med lagad mat, gick promenad och kollade på film. 

2015-09-23

Stockholm, du håller mig så hårt

I helgen har jag hälsat på min oerhört fina syster i huvudstaden. Sent på fredagskvällen rullade jag in min lila rullväska i hennes korridorsum. Vi åt knäckebröd med cream cheese i köket och Annie berättade om sociallagar med brinnande intresse och använde nya universitetsord som "primerade". Sen somnade vi på hennes rum, hon i sängen, jag på en luftmadrass av den där superhöga sorten.  
Nästa morgon gjorde vi oss i ordning och åkte tunnelbanan till Rådmansgatan. Älskar kaklet och typsnittet!
Hon hade laddat in pengar på sin Espresso House-app så vi jobbade stenhårt på att utnyttja alla erbjudande. Det blev grillade mackor, två till priset av en, till frukost.
Sen gick vi bort till Stadsmissionen och beundrade husens fantastiska färgskala medan vi väntade på att det skulle öppna.
 På väg mot fler second hander gick vi in i en kyrka med såhär fina takmålningar.
 På Myrorna köpte Annie ett album och en bricka.
Efter att ha gått i några andra butiker utnyttjade vi ännu ett app-erbjudande, fast denna gången från Rabble. Två 10-bitars sushi för 119 kronor. Ett kap ju. Vi åt flera portioner misosoppa och jag visade henne Snapchats nya funktioner.

Vi gick i några affärer till och åkte sen hem. Handlade. Lagade bakad potatis med egen skagenröra till middag och kollade på en film. Fin dag!

2015-09-06

Häll ut havet ända bort till horisonten

Natten till lördagen för en vecka sedan hade Stina sovit hos oss i kollektivet. Jag, Johanna och Stina gjorde pastasallad, hällde kaffe i termosar och åkte ut till Saltholmen. På vägen mötte vi upp Rebecka.
 Så åkte vi med Vesta ut till Brännö.
Jag stod bak på färjan och blickade ut omringad av turister från andra länder och kunde liksom se det exotiska med miljön lite mer genom deras ögon.
Eftersom vi var hungriga började vi med att hitta en bra lunchplats. Vi hittade solvarma klippor i lä där man kunde sitta i bara bikini.
 Dadelbollar och kaffe till efterrätt.
Så gick vi bort till en strand för att bada. Njöt så mycket av detta efter en ösregnsvecka i Göteborg.
 På väg tillbaka till färjan köpte vi saft för två kronor glaset av miniförsäljare.
 Sen lämnade jag av dessa drömmar och stannade på Brännö en stund till.
 Gick en promenad och kollade på hus och lummiga trädgårdar och föreställde mig ett liv här.
Hängde på en klippa och tog sen färja och spårvagn hem till Stina för spel, fruktsallad och chips. 

2015-09-03

Hanna & Josef

Min Götabrokompis Hanna gifte sig för några lördagar sedan. Jag och Stina kom dit några dagar innan och vek servetter och klistrade ihop vigselprogram till cirka 200 personer, och badade från klippor när det blev tid över. På själva bröllopsdagen var vi assistenter till tjejen som var fotograf och fotade en del själva med. Kul! Har aldrig varit med på en bröllopsfotografering innan! 
 Sofia som var tärna, Eddie som var bestman och en kille som var med och filmade lite.
Så fina!