2013-03-23

Berlin, dag tre

Söndagen i blev den stora loppis-och-turistdagen. Vi började med loppis.
Efter lite kart-letande hittade vi. Vi var på två loppis i Prenzlauer Berg. Båda var fyllda med snygga second hand-saker och kreativa människor som sålde egengjorda smycken, tygkassar och klänningar. Det i Mauerpark var särskilt bra, och hade det inte varit så extremt kallt hade vi kanske aldrig kommit där ifrån.
Efter en värmande och god indisk buffé började den turista delen av dagen. Först gick vi längs hela Karl-Marx-Allee.
Nästa stopp blev det mäktiga förintelsemonumentet
och sen Brandenburger Tor som ligger precis bredvid.
Med perfekt utsikt över Brandenburger Tor fanns ett fullproppad Starbucks som vi turligt nog lyckades få sittplatser på. Vi drack vanilj-lattar i största storleken och värmde oss.
Sen var vi trötta och tänkte åka till hotellet och vila en stund. På väg hem med tåget såg vi East Side Gallery (en bit av muren som olika konstnärer målat på) skymta förbi genom fönstret och bestämde oss för att gå dit. Vi var där förra Berlin-resan med, så kul med ett oplanerat återbesök.
Sen försvann lusten att åka hem så vi åkte lite tåg istället. Tittade ut genom fönstret på älskade Berlin medan mörkret föll tills vi nästan ensamma kvar hamnade på ändstationen. Som tur var vände samma tåg och åkte tillbaka igen så vi slapp vänta ute i mörkret och kylan.
Vi var hungriga och åkte till ett kvarter som verkade lite halvskumt med hade en mycket mysig mexikansk restaurang med godaste vegetariska tacosen.
Och sen tog vi tunnelbanan hem.

1 kommentar: