2009-12-11

när Stockholm kysser mig på kinden
onsdag
Marly segar hela dagen. Sover, duschar, läser, har resfeber och åker tillsist in till Lund. Tåget kommer vid tjugo över fem och rusar fram genom Sverigeland i rasande fart fram till halv tio. Marly och Hanna pratar en massa, lyssnar på musik, läser och äter baguetter. På kvällen kommer de fram till vandrarhemmet och somnar efter en runda på stan i en sovsal med folk från hela världen.
torsdag
Marly vaknar av en persons orginella snarkningar. Klockan tjugo över åtta befinner de sig på Kulturama, en dansskola, efter att ha letat runt i en halvtimme. Där kollar de på musikalelevernas dansträning i tre timmar. Intessant men ja, segt. Sen SHOPPING! Stockholm är så stort och vackert att Marly nästan blir galen. De springer runt i timmar och landar tillsist in på ett sushiställe vid halv sex på kvällen. Åh, så gott! Sen tillbaka till Kulturama för dansföreställning. En bra, om dock lite spretig sak. Tillbaka till sovsalen slocknar trötta som få.
fredag
Marly och Hanna vaknar denna dag av höga ringsignaler från olika håll i sovsalen. Tar tunnelbanan till Söder äter frukost på mysigaste stället. Havregrynsgröt, mackor, te och stämning för trettioåtta kronor. Sen öppnar second hand affärerna och Marly köper rosörängen på Judits (nej tre par räcker inte), samt lite presenter på Myrorna. Tåget går om cirka en timme så de springer snabbt till dansmuséet och går en runda. Ut på stan igen och köpa mat. Mer sushi, såklart. Hoppa på tåget i sista stund för en baklängesfärd ner mot Skåne.


Typ så var det. Och det gick fort, men var fint. För ja, Stockholm, Hanna och Marly passar ju så bra ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar