2011-07-26

chokladtryffel och jordgubbsgrädde


Idag bakade jag och Annie en himmelsk god tårta! Typ den godaste jag någonsin ätit. Med mjölkchoklad, grädde, jordgubbar och marängbottnar. Dessutom passade jag på att inviga mitt nya tårtfat från IKEA.

Anledningen till finfikat var att det skulle planeras inför Frizon hemma hos oss. Mirjam och Emilia kom vid tre. Då blev det starkt kaffe i små koppar, tårtan och en massa intensiv planering. Vi lyssnade igenom alla band och skrev upp vad vi tyckte om dem. Kollade igenom vilka seminarier och kulturgrejer som verkade intressanta och tänkte igenom tält, mat och liknande.

Här kommer tårtreceptet som hittades här:
---------------------------------------------------- 
Ingredienser 
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4  dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller:
5 dl färska hallon  


Garnering 
1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon


Gör såhär
  1. Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
  2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
  3. Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
  4. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
  5. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
 -------------------------------------------------

Dock hade vi jordgubbar istället för hallon i grädden och inga bär på toppen. Dessutom lät vi inte chokladtryffeln stå kallt lika länge utan bara cirka en halvtimme i kylen och en stund i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar