2012-01-24

Vimmerbyhelg

Den här helgen har bara varit så himla, himla fin! Wow alltså. En massa mat, skrattattacker mitt i natten. Jesus, vänner, snö, kalas. Ja, allt man kan tänka sig. Och för de som missat handlar det om att jag och Hanna har hälsat på Lina i Vimmerby. Men vi tar det från början. 


Efter fredagens lunch packade vi in oss i bilen. Jag, Hanna och Lina som skulle hem till Lina. Och Pontus och Esther som skulle hem till Esther. Vi stannade på vägen och köpte godis för äkta road-trip feeling. Lyssnade på musik och hade det bra. 

När vi kom hem till Lina bjöds det först på god mat och sen stack vi iväg på ungdomsgrupp i kyrkan. Det var ett gäng där från Mariannelunds Folkhögskola som skulle dela ut kaffe och prata med folk på stan. Vi hängde på. Det var kallt, och jag kanske inte var jättetaggad, men det kändes som om vi fick betyda massor för människor vi pratade med. Värt. 
Lördag morgon sov vi länge. Till halv elva eller så. Sen blev det långfrukost och vi testade på Götabros nya fluga kesopannkaka för första gången. Tre matskedar keso, ett ägg och sen steker man bara. Riktigt gott faktiskt!

När vi segat färdigt åkte vi till Erikshjälpen och några andra affärer och sen hem igen för lunch.
Efter lunch var vi på en föreläsning med Alf B Svensson som handlade om barn och ungdomar. Riktade egentligen sig mest till folk med egna barn, vilket gjorde att det hela kändes lite komiskt till en början. Men vi kom på att det gick att applicera i vår situation också och Alf var grymt bra.

Sen åkte vi direkt till Linas kompis Theos sjuttonårsfest. Vi hade med oss flummigaste presenten: en melon med godis i en kruka från Erikshjäpen.
Vi åt tacos och marängswiss, spelade spel och hade det bra. Födelsedagsbarnet Theo var för övrigt en väldigt tuff kille med rött hår som spelade Winnerbäcks "Under månen" för alla på festen. Hade han varit lite äldre så.. haha.
Söndagen inleddes med gudstjänst. Snygga Hanna var där.
 Och Lina, Felicia och Theo (inte han som fyllde år utan en annan).
 Efteråt åt vi pizza och hängde ett tag i kyrkan. 
När vi kom hem till Lina igen var det släktkalas. Så vi åt mat och var med Linas söta kusinbarn Molly och Alice. Sen stack vi iväg på bönegrupp hemma hos ungdomsledaren i kyrkan. Så mysigt!
Men söndagkvällen var inte slut där. Efter lite djupsnack och bön blev vi plötsligt överflummiga och skrattade åt allt. Och då menar jag verkligen allt och fem minuter åt varje sak. Tur vi bodde i en egen del av huset alltså!

Idag gick vi upp tidigt, åt frukost och åkte sedan mot Götabro. Inte varje måndagmorgon som spenderas med chips, dumle och trevligt sällskap i en bil.

Tack för en sjukt bra, fullspäckad helg!

7 kommentarer:

 1. Vad roligt ni verkar ha det :)
  Blev godissugen när jag såg Godis-bilderna! :D

  SvaraRadera
 2. ja, det var en bra helg! Godis <3

  SvaraRadera
 3. Alf B Svensson kommer till Lund i mars ;)

  SvaraRadera
 4. åh du är fantastisk Marlene. Och sjukt bra beskrivning av helgen- den vara precis så bra som du beskriver!

  SvaraRadera
 5. S: tufft! Vad ska han prata om? Sin nya bok?

  L: Du är också fantastisk Lina! På riktigt. Och tack för bästa helgen! puss

  SvaraRadera
 6. Godismelonen, haha! Sjukt flummig present. Fina bilder, låter som att du haft en mysig helg! Kram

  SvaraRadera
 7. haha, jag vet! Så ful. Fast ändå snygg. Det var en riktig superhelg :)

  SvaraRadera