2013-04-25

i ditt öga var en storm jag sågPeru-livet fortsätter att rulla på. Vi gör mycket. Turnerar runt med våra numera sex spanska sånger med rörelser på diverse ställen. Igår kväll upptäckte vi dock att en av strängarna gett upp så det blir väl fortsatt turnéliv med femstängad gitarr tills vi lyckats skaffa en ny.

I helgen ska vi lära ut en dans och ikväll ska jag vara med och sjunga och spela på ungdomsmötet i kyrkan. Till och med sjunga en vers solo på svenska. För det är sådant man gör i utlandet, det man aldrig gör hemma. Som att vara med en läkare och massera okända medelålders män, som att prata spanska på heltid.  Men då går hyfsat bra. Jag lär mig. Även om det ibland blir fel och jag råkar säga "vi har gift oss" istället för "de har gift sig".

Vår dörr som är ut mot gatan är av glas. Grannbarnen står där konstant så fort vi är hemma och spanar med stora ögon. Säger "Hola" på sitt allra mest bedjande vis för att de så gärna vill komma in. Ibland får de det och vi bjuder på äggmackor och låter dem förundra sig över rinnande vatten. Ibland, som igår, är jag och Stina utslagna efter en lång dag och försöker laga mat i skenet av en blå ljusslinga för att de inte ska kunna se in lika bra.

4 kommentarer:

 1. Kan ni inte hänga för ett tyg så att det inte går så lätt att titta in. Ingalill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo vi har tänkt på det! imorgon blir det lakan för dörren alltså!

   Radera
 2. Ser att söndagsskole-kjolen kommit till användning, jag gläds med den. Så bra du skriver marlenis, och fotar. Så bra på att fånga känslan. Känner bara: ÅH! Saknar dig. vad bra du verkar ha det. Hörs ikväll kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Den verkade riktigt glad att få komma ut lite :) Tack finaste Lill. Så bra att du är du. Vi hörs om tre timmar då! <3

   Radera