2013-04-07

vamos a Peru


Det är kvällen innan resan nu. Kvällen innan jag och den strålande vackra kvinnan ovan åker till Peru. Tänker att jag inte berättat så mycket här om vart jag ska och vad jag ska göra, så det kan det ju vara bra läge för nu.

Vem ska jag resa med?
Jag kommer resa med Stina som jag gick på Götabro med. Vi umgicks egentligen inte supermycket under Götabro-tiden, men i höstas började vi ha mer kontakt och var båda sugna på att åka och volontärjobba någonstans. Stina är född 1991 precis som jag, kommer från Umeå och gillar blommigt.

Vart ska vi resa?
Till Chulucanas i norra Peru. Men först imorgon åker jag till Stockholm. På tisdag flyger vi från Stockholm till New York för att vara där några dagar och sen åker vi till Peru.

Vad ska vi göra där?
Vi kommer jobba som volontärer i en församling som Göran och Anita från min församling här i Lund har startat upp. Mest kommer vi vara på olika förskolor och på ett center för handikappade barn.

Hur länge ska vi vara borta?
Tre månader.

Pratar ni spanska då?
Vi har båda läst spanska på gymnasiet. Stina gjorde sin Götabro-praktik i Argentina så hon har övat upp sin spanska mer än jag. Hoppas dock att mina spanskakunskaper finns att hitta någonstans djupt i hjärnan och att jag kommer in i språket snabbt.


Är så sugen på att få åka nu. Känns bra och rätt i hela magen. Inte så värst nervöst alls, men så ska jag ju också bara mjukstarta resande imorgon med att ta tåget till Stockholm.

Ta hand om er!

1 kommentar: