2013-06-05

Stina 22!

Wow, vilken dag alltså! Vaknade lite efter sex, pirrig i hela kroppen, trots att det ju inte var jag som fyllde år. Smög iväg till affären på hörnan för att handla och satte sedan igång med att så smidigt som möjligt i detta lyhörda hus hacka frukt, steka pannkakor och göra smeten till en kladdkaka som jag sedan gömde i ugnen. Klockan var nästan åtta när jag sjungandes slängde mig på Stinas numera tjugotvååriga kropp i sängen för att önska grattis. Hon fick godis som jag tagit med från Sverige och gömt bland mina kläder i över två månader nu. Sen blev det pannkaksfrukost med varm choklad på taket.
Eftersom solen sken från klarblå himmel tog vi på oss bikinis och låg på taket och lyssnade på podcasts hela förmiddagen. Stina skypade med sina föräldrar innan vi skulle äta lunch hos familjen Prados som vi brukar. 
På eftermiddagen hade vi musikterapi med barnen på centret. Sen var det dags för ett spännande moment: överaskningsfesten. Var så nervös för att råka avslöja något. Jag och Stina gick i alla fall till torget för att dricka läsk på en bänk i solen. Kvinnorna på handikappcentret hade fått extranyckeln hem till oss och var där och förberedde. När Mayra ringde mig och gav signal gick vi hemåt. Stina öppnade dörren med ett dramatiskt skrik = överraskning lyckad! Vi åt kyckling, potatis och sås som Magna lagat och min kladdkaka som de värmt i ugnen.
Nu pausar vi här på madrasserna efter att ha lekt med grannbarn och ballonger ute på gatan. Snart ska vi som vanligt upp på taket för att ligga på rygg och titta på stjärnhimlen.

Så fin dag. Ibland är det minst lika spännande när någon annan fyller år som en själv.

6 kommentarer:

 1. HEJ MARLENE!
  LÄCKER GREJ. JAG BLEV GLAD ATT ATT DU FIXADE ETT SURPRICEPARTY FÖR STINA. HÄLSA HENNE FRÅN MIG!
  KUL!
  HÄLSAR STAFFAN = STINAS PAPPA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte direkt jag som fixade det, utan vår handledare Mayra. Min uppgift var bara att leda bort Stina, baka kladdkaka och ge dem nycklarna :) Men det var kul, roligt att hon inte avslöjade något innan!

   Radera
 2. SÅG JUST ATT DET BLEV ETT "ATT" FÖR MYCKET MEN DET KANSKE BEHÖVS TILL EN ANNAN GÅNG...
  HÄLSNING/
  STAFFAN IGEN

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, nej man vet ju aldrig när man behöver ett extra "att"!

   Radera
 3. TACK MARLENE HÄLSA OCH TACKA ERA MEDARBETARE SÅ MYCKET FRÅN
  STINAS PAPPA OCH MAMMA
  BERÄTTA ATT VI BLEV GLADA!!

  SvaraRadera