2014-06-24

Israel, sjunde dagen

Efter det stora, fallfärdiga hostlet i Jerusalem var det fantastiskt med det lilla Samira Guest House i Nasaret där vi hade eget rum och frukost. Nöjda gick vi ut på marknaden och stötte på dunigaste kycklingarna i papplådor. Stannade där länge med klickande kameror och jag kände mig för en gångs skull som en äkta djurvän (brukar annars vara rädd för/ointresserad av djur). 
Sen gick vi till den stora kyrka som finns på den plats där man tror att Maria fick veta av ängeln att hon var gravid med Jesus. Där fanns bilder av Jesus och Maria från olika delar av världen, bland annat denna thailändska.
Imponerande tak i kyrkan. Fast också en del av det som liksom blir negativt med Israel. Maria var en vanlig flicka som absolut inte bodde i ett hus liknande denna kyrka, Jesus levde ett enkelt liv där han vandrade omkring och red in i Jerusalem på en åsna och inte en ståtlig häst just för att han var emot sådan storslagenhet. Det känns lite emot det Jesus stod för att det byggts överdådiga kyrkor på Bibelns viktiga platser.  
Vi gick till Nasareth Village, ett ställe där de gjort en by som ska likna hur det såg ut när Jesus levde här. Lite turistigt men ändå mysigt.
 På väg tillbaka hittade vi ett gult träd som vi gillade.
 Och så tog vi en Taj Mahal-bild med den där Maria-kyrkan som vi varit inne i tidigare.
Chefen på hostlet hade sagt till oss att vi var tvungna att köpa arabiskt godis, så det gjorde vi. 
På väg hem tänkte vi kolla in något som hette international Marie centre. Vi möttes av en kvinna som sa "I've been waiting for you!", hon väntade på någon annan men det hela slutade med att vi blev medbjudna på ett bönemöte med sång och dans. Vid ett tillfälle kom det in en polsk grupp som vi framförde en sång på polska med tillhörande koreografi för. Så oväntad flummig men fin grej.

1 kommentar:

  1. Va mysigt med Nasareth Village! :)
    https://finlandsgullet.wordpress.com

    SvaraRadera