2015-07-05

Tågluff, första dagen i Barcelona

En pirrig måndag i juni flög vi åtta tjejer från Stockholm till Barcelona för att därifrån inleda tågluffen.
Morgonen efter vaknade vi i en sovsal på ett bra och centralt hostel till den här frukosten. Färsk frukt, flingor och mjölk, rostbröd och kaffe. Råkade till och med smyga ner lite fika till stranden, oops.
 Vi gick ner mot stranden.
 Förbi kyrkor och genom smala gränder.
Sen spenderades flera timmar där av sovande, badande, solande osv. Jag var lite för rastlös för att bara ligga still och fick med mig Stina och Johanna H på en promenad.
Färdigsolade gick vi in mot stan igen.
Bort till saluhallen som var helt fantastisk! Missa inte om du är i Barcelona. Jag och Johanna H testade ostron för första gången. Det smakade som jag har hört att det ska, som en kallsup av havsvatten, på ett mycket bra sätt.
Vi gick hem och gjorde oss i ordning inför kvällen. Spanade även in hostlets takterass varifrån man hade såhär fin utsikt.
Vi tog tunnelbanan till tågstationen för att försöka köpa sittplatser till ett tåg, vilket misslyckades då de stängde precis när vi kom. 
Då gick vi vidare till en gata som var kända för sina pinchos. Alltså de ni kan se på bilden, små mackor på pinnar som kostade 1 euro styck. Mycket gott och trevligt.
På väg hem stannade vi till vid en utsiktsplats där man såg över Barcelona innan vi somnade i våra hostelsängar efter en intrycksfull dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar