2012-03-11

"varje kväll går jag på mitt fält"Hej. Söndag och internetcafé igen. Varför bloggar jag alltid sist, när jag håller på att dö av hunger och är allmänt osugen på att skriva? Men har beställt pommes i alla fall. Fast nu kom Lisa och sade att det tog en halvtimme för Pontus att få sina. Orkar inte! Nej, skärp mig nu.

Veckan har varit bra, trots lite förkylning på slutet. Lisa och Elin har varit lite småsjuka så jag har vaknat varje dag efter en skälvande sväljning insett att jag inte har ont i halsen idag heller. Fram till på torsdag, min födelsedag. Fast sådana petitesser som halsont kan faktiskt försvinna bort ganska bra i födelsedagsskimret. 21 år i staden liksom. Med indisk färgfestival, svenskt kaffe och bästa team-kompisarna som sjöng och kom med paket. Nästan perfekt, som Winnerbäck sjöng.

I onsdags fick vi äntligen komma till slumområdet, TheCamp. En yta täckt av tältbostäder, hundar, lera och barn. Men på något sätt kopplades leran bort när jag såg in i barnens bruna ögon. Målade naglar, försökte få till flätor i övertoviga hår, skrattade, dansade, lyfte upp, snurrade runt.

Ah, äntligen pommes! Vad ska jag mer skriva? Igår fick jag henna målat i handflator för första gången mitt liv. Det är fem olika bröllop i byn i veckan och dagen innan bröllopscermonin samlas alla kvinnor och målar henna tillsammans istället för möhippa. Mysigt. Får visa bilder på mina händer nästa vecka.

Annat vi gjort i veckan är att slippa passa barn, snackat med sömmerskor, lärt oss "varje kväll går jag på mitt fält" på hindi, ätit turkisk peppar och så.

Nej, nu ska vi gå.

Ses om en vecka kompisar!


2 kommentarer:

  1. Härliga bilder!
    Verkar som att ni hade en trevlig vecka, förutom att många har varit sjuka! :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Som tur var borjar vi bli friska igen :)

    SvaraRadera