2012-04-29

bhagsu cake och annat gott


Jag sitter just nu med benen uppe i en röd soffa på McLeodganj västerländskaste café, Café Coffee Day. Man går upp för en svårhittad, skum trappa och så kommer ett helt oväntat café. Känns lite som Subway i stilen, fast byt ut mackorna mot olika kaffedrycker med lagom vitsiga beskrivningar. Här finns ingen WiFi så ska gå till ett internetcafé sen och posta det här på bloggen.

Den här veckan har vi börjat med en ny grej: att undervisa engelska för barn mellan åtta och nio år på en skola i byn.  Först när det blev bestämt kändes det lite jobbigt att börja med något nytt precis i slutet, men nu är jag glad över beslutet. Så fint vara med barnen och roligt och utvecklande att testa på att vara lärare. 
Lisa haft feber hela veckan och inte kunnat vara med.  Tråkigt! Pontus har hjälpt Amar att redigera en film från när vi var på picknick med barnen i byn så jag och Elin har gjort en del saker själva.  Vilket har varit hur mysigt som helst eftersom Elin är hur mysig som helst  

 Vi har bland annat upptäckt ett nytt område i McLeodganj : Bhagsu. Det är hippiernas högkvarter som vimlar av dreads, egenrullade cigaretter med jag vill inte veta vad för innehåll och haremsbyxor. Dessutom har de en speciell kaka som kallas Bhagsu Cake och är en av de godaste kakorna jag ätit. Vi var där i torsdags efter att ha undervisat i skolan och satt på sittdynor och åt superkakorna och drack latee med två e och pluggade. Efter att ha varit på english conversation med tibetaner kunde vi inte låta bli att gå tillbaka igen. Och jag shoppade nog mer än jag gjort på hela resan hittills! Finaste kamelskinnsväskorna och guldiga fjäderörhängen.  Så bra dag!

Annat vi har gjort är att vara i slummen, fika svenskt fika hemma hos Hanna och vara på nepalesiska cellgruppen.

Igår hade vi ledig dag. Lisa mådde lite bättre så vi drog hela teamet till Bhagsu igen och åt kakor och drack latee och kollade på kamelskinnsväskor.  

Om en vecka har vi åkt ifrån Dharamsala och är i Taj Mahal! Galet! Vi har alltså bara en endaste vecka kvar innan semesterveckan. Känns sorligt och konstigt men ändå på något sätt som rätt tid att lämna, så som det alltid känns när man ställt in sig på någonting mentalt.

Ta hand om er. 

2 kommentarer:

  1. Wow, snygg väska! Vad var det för sorts kaka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. visst ar den het! :) sjukt god kaka med tre lager: ett kexlager, ett kola lager och ett chokladlager! Ska forsoka hitta recept sa ska jag baka till dig hemma.

      Radera