2012-04-01

"super, super, super, super, superpower!"


Tja, tja bloggen! Ny vecka igen då ja. Denna gången halvligger jag i soffan på vårat favoritWiFi-ställe Green Hotel med gula punjabi-byxor och blå punjabi-tunika. Solen lyser ute och har lyst ganska bra hela veckan, målat mitt ansikte i den där gula nyansen som solen brukar måla mig.

Men i måndags när vi var lediga var det mulet. Perfekt dag att ligga inne i sängen kolla på vår Indien-serie How I Met Your Mother och äta pringles-chips.

Sedan dess har dagarna rullat på:

I tisdags hälsade vi på Lilli och Aron som jobbar med tibetanerna i McLeodganj. Vi blev bjudna på äcklig tibetansk jak-ost och fick veta mer om deras arbete.

I onsdags hade Amar och Alok ordnat med pick-nick för alla barn i byn där vi bor. Vi åkte i tre överfulla jeepar fulla med barn till hindu-familjer som skrik-sjöng "Jesus is the winnerman, winnerman, winnerman! Satan is the looserman.." och "Jesus has the superpower. Super, super, super, super, superpower" och annat Amar och Alok lärt dem. (Senare fick vi även veta att man ibland hör barnen springa runt i de hindiustiska templen som finns överallt och sjunga de sångerna. Fint på något vis.) Efter en timme på slingriga vägar stannade vi för kiss och-spypaus. En halvtimme senare var vi framme vid en borg som barnen glatt sprang runt i. Sen åkte vi med ett litet tåg för att kolla på omgivningarna och så innan vi trötta slingrade oss hem med jeeparna uppför berget.

I torsdags gick jag och Elin upp tidigt för att hämta hennes bror Kalle som ska vara här i tio dagar. Resten av dagen bestod av studietid, besök hos vår vän Vinod i byn Satoberi och nepalesisk cellgrupp.

Fredagen var English Conversation-dag. Först i Dharamsala med indier och efter lunch i McLeodganj med tibetaner.

I lördags morse kom vår lärare Eva, som också ska stanna i tio dagar, hit. Trots en lång resa ville hon ändå följa med oss till slummen. Vi fick be för flera personer, måla många naglar, krama smutsiga barn med vackra ögon och dricka chai hos en skomakare och hans familj. Så fint!

Och nu är vi här. De är söndag och ny månad. Livet känns fint på de flesta sätt ett liv kan kännas fint på. Nästa vecka innehåller bland annat paragliding. Om jag överlever hörs vi om en vecka igen. (Hjälp!)

puss & kram 

6 kommentarer:

 1. Härliga bilder :)
  Verkar som ni hade en trevlig vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var en valdigt fin vecka :)

   Radera
 2. Åh, den vita hunden, så SÖÖÖT!

  SvaraRadera
 3. fy vad häftigt det låter! Blir helt lycklig. Var ni hemma hos mig och åt ost?

  SvaraRadera
  Svar
  1. det ar haftigt :) kommer du inte ihar var lilla ost-stund? ;)

   Radera