2012-04-08

paragliding och andra äventyr


Hej käraste bloggen. Det är lördag kväll och jag sitter och skriver blogginlägg, kvällen innan interneteftermiddagen. Vi har precis bakat chokladbollar som vi ska ha med till en påskfest imorgon. Svenskt och gott!

Idag har vi provat på paragliding. Och ja, jag överlevde. Var inte alls läskigt faktiskt, och då är jag ändå inte hur cool som helst. Bara lagom cool. Hade till och med velat ha lite mer kittel i magen än vad det var. Man satt i alla fall fastspänd med en guide som styrde hela grejen. Fallskärmen fälldes upp och man fick springa några steg utför en sluttning innan man var uppe i luften. Sen satt man mest där och chillade och kollade på utsikten i kanske tjugo minuter. Men utsikten var ju inte heller helt fel. Himalayas berg bakom en och gröna fält och hus under en. Häftigast var är man minatyrmänniskor gå runt där nere. Jag älskar ju saker miniatyr.

Den här veckan har både Elins bror Kalle och vår lärare Eva varit här. Vi har dragit ut dem på en massa äventyr! Förutom paragliding har vi även varit ute på vandring. I måndags gick vi nämligen till Triund, en utsiktspunk som ligger på ungefär tre tusen meters höjd. Vår by ligger på två tusen meters höjd så det var en dagsvandring fram och tillbaka. Så värt! Fint väder, vackra rhododendron-träd i hela dalen och snötäckta toppar och bästa humöret. Och när vi kom upp: wow! Vi tog mängder med akrobatiska foton framför utsikten.

Men vi har inte bara varit lediga och äventyrliga.

I tisdags gick vi en bönepromenad runt Dalai Lamas tempel och var på stormöte på basen på eftermiddagen. Trötta efter vandrings-dagen.

Onsdagen inleddes med Bibelmeditation hos Hanna och Zippi. Sen hade vi enskilda samtal med vår handledare och studietid på ett café i solen. Kvällen avslutades med English Conversation med tibetaner. Jag och Lisa fick prata tro med en tibetan i två timmar! 

I torsdags hade vi studietid tills kvällens cellgrupp. Vi passade på att ha frukost-picknick i solen och njuta av varandras sällskap, de utslagna vita träden och fjärilsinvatonen som nästan ser ut som vita blomblad som blåser omkring. 

I fredags besökte vi slummen i några timmar. Efter att ha duschat av oss smutsen från slumbarnsfötter och händer gick vi till basen för påskfirande. På kvällen åkte vi in till McLeodganj till Hanna och Zippi för Passion Of The Chirst-filmkväll. Bra, om än omskakande, film att se en långfredag. Och så en massa god frukt och fint sällskap till det.

Så blev det lördag och påskafton. Och här sitter jag i sängen efter en väldigt bra vecka och ska snart se på film med ett väldigt bra team.

Hoppas ni mår bra, trots snön (!?) i Sverige!

/ M

6 kommentarer:

 1. Åh vilka härliga bilder!
  Låter som ni hade en toppen vecka :)
  Hemma hos mej så är det ingen snö ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ellen! Det var verkligen en bra vecka med mycket aventyr :) Skont att du slapp sno! Var iaf i skane vet jag. Ingen sno pa julafton, men pa paskafton liksom! Inte okej! :)

   Radera
 2. Ååh!!! Älskar uppdateringar! =)

  ÄLSKAR bilden med tjejen framför spegeln. Amazing!!

  Och ni verkar verkligen vara ett så sjukt bra gäng!! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. aah! :) alskar ocksa spegelbilden, sa fin tjej. :) Ja, vi ar faktiskt ett riktigt bra gang!

   Radera
 3. Bra kamera? En fantastisk fotograf är du Marlene! Så roligt att läsa din blogg och kolla på dina vackra bilder. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. alla vi fyra i teamet att faktiskt systemkameror, sa det blir mycket fina bilder! Tack, kul att du laser min blogg :) kram

   Radera