2012-07-25

people here in your neighborhood act real cool but they dance no good

Jag ligger på filtar och kuddar i trädgården med en stor kopp te. Fåglarna kvittrar, himlen är blå och solen börjar sakta vandra nedåt. Äntligen, äntligen känns det som sommar! Jag slutade ett idag, cyklade hem under stekande sol och har sedan dess stannat under solen. Har legat på en filt med sommarpratarna i öronen och fått gå in och duscha sådär en gång i halvtimmen för det blev så varmt. Sommar, sommar! Måste förresten säga att "sola" är den mest genialiska aktiviteten någonsin. Man bara ligger ned och vilar i flera timmar men ändå känns det som om man gör något. Vet inte hur det är med er, men jag känner mig i alla fall mycket latare om jag ligger i soffan eller sängen hela eftermiddagen. Jaja, nu kommer det bilder från helgen! 

--------------------------------- 

I helgen var jag i Småland för tredje gången den här sommaren. När jag jobbat klart på Erikshjälpen för dagen mötte jag upp Annie och Veronika på centralen. Vi åkte tåget till Hässleholm där vi hade lite väntetid. Mina medresenärer var hungriga och köpte keso med frukt och bär på. Jag fick också smaka lite och det var faktiskt mycket gott!

Henna-systrarna
Veronika skulle inte med till Småland utan stanna i vackra Skåne så vi sade hejdå till henne och åkte nästa tåg till Nässjö. På tåget träffade vi Mirjam som tagit ett annat tåg från Lund. Vi väntade lite i Nässjö och åkte sedan buss och bil hem till syskonen Hultegård utanför Eksjö.
När vi kom fram var det FEST! Knytkalas-mat, trevliga för mig både kända och okända människor och dans och singstar. Min efter-jobbet-trötthet drog ned humöret lite, men jag hade ändå roligt. Vid fyra stupade jag i säng yr av trötthet medan de andra var uppe en stund till. (Konstigt att omständigheter helt plötsligt kan få fyra att kännas som om man är tråkig och lägger sig tidigt.)
Nästa morgon sov vi ganska länge och åt sedan en lång frukost ute på altanen.
Så bytte vi om, kramades hejdå och jag, Mirjam och Annie hoppade in i bilen med Anna och Emelie som varit i Småland redan sedan fredagen. Skönt med bil hem! Förutom ett obligatorisk McDonald's stopp åkte vi raka vägen hem. För ja, som man brukar säga : Småland bra men Skåne bäst! 

6 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Det var bra länge sen jag var till Skåne! Jag var dit när jag var liten med familjen på semester :)

  SvaraRadera
 2. Fint! Precis, som man brukar säga liksom: Skåne är lite bättre än det mesta.

  SvaraRadera
 3. Är titeln förresten någon typ av diss mot Värnebornas dansfömåga? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, nej egentligen inte. Är från clamour for glamour med The Ark. Låten var på med sommarpratarna som jag lyssnade på och jag tyckte det lät bra :)

   Radera