2009-09-22

free, free fallin

Jag har länge tänkt skriva den här texten. En text om värde, hur man mäter sitt eget värde, för det är en sak jag funderat mycket på. Vi har alla på något sätt en relation till vårat värde, hur mycket vi tycker om oss själva. Men vad mäter vi det värdet i?

Man kan mäta sitt värde i prestationer. Om man lyckas med något till exempel får bra på ett prov eller går ned i vikt känner man sig som bäst i världen. Men om man misslyckas blir det tvärt om.

Värdet kan också mätas i vad andra människor tycker om en. Bekräftelse i form av uppmärksamhet, komplimanger och att folk visar kärlek blir livsviktigt. Verkar någon inte allför förtjust i en sjuker värdet i botten.

Det är självklart så att man blir glad om man lyckas och besviken om man inte gör det. Klart man mår bra av ett snällt sms och dåligt av en diss. Men om det betyder allt, det är då det blir fel. Om man låter hela sin självbild bero på det. Om man jagar framgång och människors kärlek bara för att bevisa något för dig själv, eller för andra.

Så glöm inte, du är minst lika bra när det går bra för dig som när det går dåligt. Du är okej även de dagar då ingen verkar tycka det, då ingen ser dig. Du är bra, alltid, bara för att du är du. 

Jag lovar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar