2011-11-26

Stockholm, 11.11.25

Det blev fredag och jag tyckte att det var dags att få med kameran till St:a Clara. Kan ju passa på att berätta hur en vanlig praktikdag sett ut för oss. 

06.30
Alarm ringer sporadiskt i hela lägenheten. Det snoozas om och om igen. Särskilt Linas alarm med Lykke Li som sjunger having troubles telling how i feel but I can dance,dance,dance hörs om och om igen. Lina är nämligen den morgontröttaste av oss alla. 

07.30 (-ish..)
Går vi från lägenheten efter att ha lyckast gå upp, göra oss i ordning och äta frukost under trött tystnad. 

08.00
Morgonbön i ett litet rum i Clara som har sjukt fin kristall-krona och vitkalkade väggar.

09.00 
Vi gör mackor i köket av bröd som vi fått från bagerier. Ett gäng från världens alla hörn samlas och skär upp bröd, smörar och lägger på ost på löpande band. 
Efter ett tag kommer belöningen : fika!
10.00
Brukar vi stå mittemot försäkringskassan och dela ut fika och prata med folk. Mestadels hemlösa, drogmissbrukare, fattiga och så vidare. Men just den här dagen var vi istället i ett rum i kyrkan där folk kunde komma in som ville sitta i värmen, prata lite och få en bulle. 

11.30
Lunch! Vi har haft med oss mackor och köpt te eller varm choklad till i St:a Claras Café de flesta dagarna. Men eftersom det var sista dagen lyxade vi till det med att gå till Pizza Hut. 

13.00
Ett gäng går ned till Plattan med en vagn med kaffe, te och biblar för att prata med folk medan ett annat gäng står utanför kyrkan för att dela ut mat. St:a Clara får överbliva mackor och sallader från caféer och restauranger som de delar ut. Sjukt bra grej! Jag, Lina och Rebcka stod utanför kyrkan den här dagen. 

Tillsammans med bland annat de här sköna typerna. 

På eftermiddagarna har vi gjort lite olika saker. Varit med på en ungdomsgård och ett kvinnocafé bland annat. Just den här dagen var vi med på eftermiddagsbönen 15.45 som var den flummigaste bönen jag någonsin varit med om. På ett bra sätt. Falsksång, dans, spontanitet, skratt och väldigt mycket Gud. Älskart!


På kvällen blev det fett med fredagsmys. Ida åkte hem till Katrineholm, men jag, Lina, Rebecka och Johanna tog med oss får nya vän Paola till lägenheten. Det blev tacos, marängswiss och Idol. Värdigt avslut på en väldigt bra vecka!

2 kommentarer:

 1. Åh vad gott med fika :3
  Fina bilder.
  Vad kallas det eran everemang som ni vad vid kyrkan och hjälpte till? :)

  SvaraRadera
 2. ja! :)
  hum, vet inte om det kallas något speciellt. Det var St:a Clara Kyrkan i Stockholms sociala arbete vi hjälpte till med.

  SvaraRadera