2012-06-19

ROAD TRIP, fredag till söndag

Här kommer andra och sista delen av världens kanske bästa roadtrip! 
(Första inlägget hittar här)

FREDAG. 

Efter frukost åkte vi hem till Amanda utför Huskvarna för att äta igen : denna gången hembakade scones. Linda hade sovit hos Amanda under natten innan och var också där. Så mysigt att träffa dem!
 
Sen åkte vi in till stan för att träffa Lovisa. Vi gick runt ett tag och åkte sedan vidare till IKEA för att äta köttbullar. Jag köpte även fyra nya ramar till rummet.
 
På kvällen åkte vi hem till Lovisa och bakade den största kladdkakan jag någonsin sett. Sara kom också dit och vi pratade och spelade galenpanna tills det var dags att sova. 
 LÖRDAG. 

På lördagen åkte jag, Esther och Lina tillbaka till Vimmerby. Där fick jag äntligen träffa min fina Sara som jag inte träffat ordentligt sedan Indien! Hon bor i Vimmerby i sommar för att jobba på Astrid Lindgrens Värld. Efter att ha pratat en stund på hennes rum gick vi och delade på en pizza till lunch.
Efter att ha varit hemma hos Sara en stund till efteråt och gjort oss i ordning åkte vi till Lisas studentfest. Där bjöds det på god mat. (Känns som om varannan mening jag skriver har med något ätbart att göra. Haha.) 
 Esther och Sara.
Alice och Lina. 
Student-Lisa, snygg som få!
Lina och Kristina skrattade i kapp.
 
Efter några timmar gick jag och Sara hem till henne igen. Drack te, pratade och tittade på filmer från Indien. Så fint att bara få vara med henne!
SÖNDAG. 

Söndagen inleddes med frukost innehållande bland annat hjärt-kiwi.
 
Så gjorde vi oss i ordning och åkte till... ASTRID LINDGRENS VÄRLD!! Har inte varit där sen jag var mini-Marlene så var supertaggad. 
Snygg-Esther
Jag hängde lite med Emil och Ida. 
 Och med Lina också.
 
Så köpte vi kaffe av Linas kompis Siri. 
Och Esther och Lina var Kling och Klang en stund.  
Det sista vi gjorrde innan vi gick där ifrån vara att se Ronja-skådespelet vid Mattisborgen. Så sjukt proffsigt gjort! Extra kul eftersom Ronja alltid varit min favorit-Astrid Lindgren-saga. Ville klara mig själv i skogen som hon.
Efter nästan sju timmar i parken, som gått hur fort som helst, blev jag skjutsad till tåget för att påbörja min långa resa hem. (Vill man ha billigt blir det mycket byten med långa väntetider. Typ.)

Kom tillslut hem trött med glad efter en ovanligt underbar vecka! Wow.

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Mycket roliga saker du har varit med om :)
  Så roligt att du var till Astrid Lindgren Världen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har jag! :)Du borde åka dit!

   Radera
 2. Åh, äntligen kom det andra inlägget, har väntat på det!! :D Var så otroligt mysigt att du kom till mig, verkligen!!! Som du sa: verkligen bara så skönt att bara prata!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh! ja :) var så mysigt att hälsa på dig!

   Radera