2013-05-14

Dina händer är fulla av blommor


I helgen har det varit mors dag här i Peru. Har aldrig förut varit med om att det firas så mycket. I veckan har vi gjort morsdag-presenter både på handikappcentret och förskolan och lördagens kvällsgudstjänst handlade nästan mer om mammor än om Gud. Igår var vi dessutom bjuda på morsdags-fest hos familjen Prados som vi brukar lunch hos, förutom de här veckorna när vi äter på förskolan. Vi blev bjudna på anka med ris och läsk i så stora flaskor att man måste använda två händer för att hälla upp.

På bild sex ser ni abuelan (mormodern/farmodern) Delfinia som bara är så härlig. Kindpussar oss och säger Gud välsigne er varje gång jag och Stina kommer. Annars sitter hon mest och myser och skryter om sina barn, barnbarn och Peru. Ja för alla som kommer till Peru tycker minsann att det är muy bonita (mycket vackert).

Just nu är jag trött och svettig för Stina har just duschat och fryser för mycket för att ha fläkten på. Vi har jobbat på förskolan idag bland alla små fötter och händer. När vi slutade gick vi över till handikappcentret för att göra mer morsdag-pyssel som ska delas ut i en av kyrkans utposter till helgen. Inte är det slut på firandet än inte! Sen orkade vi inte laga mat utan köpte nygjorda, varma pommes på en restaurang runt hörnet och åt i mörkret tå taket med avokado blandat med majonnäs till. Godaste på länge.

2 kommentarer:

  1. Så kul att de firar så mycket, och fint. Och du är fin. SAKNAR DIG. Det har varit helt underbart väder hos oss idag, känns som sommar. Alla träd har slagit ut och sådär. (Och det känns som en liten taggig fotboll i min hals när jag tänker på att du är långt borta. Det står så i en bok på solbacken, som jag typ kan utantill för att alla vill läsa den hela tiden. Och för att den rimmar. "Som en stor och taggig fotboll, kändes gråten i hans hals". Fast min fotboll är bara pytteliten, för jag vet att du mår bra.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. SAKNAR DIG MED allra minsta. Wow, tänker på Sverige-försommar, när det är sådär varmt som det aldrig är annars, och allt bara täcks av lyckligt skimmer. Åh, tur att fotbollen bara är liten i alla fall <3

      Radera