2014-03-18

tjugotre

Lördagen den åttonde mars, internationella kvinnodagen, för en vecka och några dagar sedan fyllde jag inget mindre än tjugotre år. Alex och Sigge sa för några podcastar sen att 23 är den lyckligaste åldern i genomsnitt, så kanske har ett guldår att se fram emot. Om nu att vara lycklig är viktigast i hela världen och sådär, men känner ändå att det är en bra ålder. Mellan liten och stor på bästa vis. 

Dagen till ära var i alla fall min fantastiska syster på besök. Hon väckte mig med tänt ljus och paket på morgonen och sen åt vi pannkaksfrukost med Johanna. Så gott med pannkakor, turkisk yoghurt, frukt, bär, hasselnötter och lite kokos. Kan vara den optimala frukosten.  
Efter att ha hängt kvar i köket en lång stund åkte jag och Annie in till stan för att gå i second hander. Först var vi på myrorna där jag köpte finaste nattlinnet med lite cirkuskänsla, låter knäppt med det är så fint med röda och blå prickar och smal randig kant vid ärmarna. Så ramlade vi in på ett loppis som vi hittade bakom den här väggen. Där inne luktade det unket så vi stannade inte så länge men jag hann köpa två teburkar för tretton kronor.
Sen åkte vi spårvagnen vidare till Majorna eftersom jag länge velat upptäcka det lite mer. Där var lite Berlin-känsla tyckte vi med höga, vackra, slitna hus så det kändes som om vi var utomlands. Helt klart bra känsla!
 Framåt eftermiddagen släppte mättnaden från pannkaksfrukosten och vi gick till ett ställe för att äta tapas. Första gången jag äter det men har alltid tyckt att det låter som en bra grej. Det var det också. Fick dock inte med tapasen på bild, bara Annies kaffedrink som hon tog efter maten.
 På vägen hem sprang vi på coolaste kyrkan med självlysande mintgröna torn.
Hemma hos mig hade vi en lugn kväll. Satt och pratade med tända ljus och gjorde lite hemmagjord sushi. Bästa matdagen någonsin typ. Och med andra ord en riktigt fin födelsedag också. 

1 kommentar: