2011-10-27

en helt vanligt ovanlig dag på Götabro

Har länge tänk att jag vill ta med er på en helt vanlig dag på Götabro. Men, ingen dag är riktigt den andra lik så det har varit svårt att välja vilken. Till sist blev det idag. En helt vanligt ovanlig torsdag. 

07.00
Är fortfarande supertrött efter en snooze. Kanske för att jag varit uppe till tjugo i ett kvällen innan. Eller bara för att det råkar vara omänskligt tidigt. 

 07.15
Godaste frukosten serveras i matsalen. Jag äter alltid samma. Gröt med äppelmos, leverpastejmacka och ägg när det finns. I matsalen är det dämpad belysning, tända ljus och alla verkar ganska trötta. 

08.00
Efter en kvarts morgonbön med hela klassen är det dags för en timmes personlig andakt. Lyx att ha på schemat! Jag bestämmer mig för att går en promenad med Gud. 
 Så värt!

09.00
Första lektionen har vi en gästföreläsare, Emil Jonsson, som pratar om församlingen.

10.00
Fika!

 10.30 
Andra lektionen börjar. Fortfarande församlingen med Emil. Jag klottrar Stighult-citat på armen och lyssnar samtidigt uppmärksamt. Hum..okej, ganska i alla fall. 

 12.30
Lunch. Fisk, citronsås och potatis med en massa grönsaker. Gott!

 13.10
Eftersom vår lärare är borta den här veckan har vi fått i uppgift att skriva om småprofeterna i Gamla Testamentet. Jag ocb Maria skriver om Amos och gör en fett snygg powerpoint. 

 15.10
Städdags! Lisa hade redan städat hela mitt, hennes och Linas städområde (tvättstugan) när jag kommer, så behöver bara städa rummet. Dock inte så sugen ändå. 
 Men fint blir det till slut!

 16.20
Springer ned i köket i källaren för att förbereda inför maten jag ska laga. Skalar och skär upp en massa rotfrukter. Dock lade jag det minst spännande på toppen, potatisen. Men det var morötter, rödbeta, kolrot och rotselleri också. Jag lovar. 

17.00
Jag lånar en bil och åker in till Kumla för att lämna av Johanna och Sara vid tåget. Passar även på att posta Emelies plånbok som hon lyckades glömma här. Går en runda på Ica innan jag åker hem. Det blir två bullar, bara för att jag är snurr-i-huvudet-hungrig, kinderchoklad till helgen (har godisförbud i veckorna) och klädnypor som ska bli till något fint på mitt rum. Men det får ni se en annan dag. 

18.00
Kommer hem. Ställer in rotfrukterna i ugnen och gör senapssås till, för trött och hungrig för att fota. Äter med Hanna. Diskar. Duschar. 

20.54
Ja, och nu sitter jag här. Bloggar, lyssnar på musik, slappnar av efter en lång dag. Och om bara sex minuter ska jag få prata med min saknade syster på telefon! Fina grejer.

2 kommentarer: