2012-09-30

oktobrarSitter i TV-soffan, årets sista septemberkväll. Helgen har innehållit jobb på Erikshjälpen men mest tråkig förkylning. Orkade inte gå på inflyttningsfest i lördags kväll utan låg hemma och kollade på film med mamma och pappa istället. Och idag har jag bara sovit och vilat. Men sånt är livet ibland! Om inte annat blir ju höststämningen hög. Har med andra ord inga tuffa bilder från helgen så tänkte istället att vi kan resa i tiden och kolla hur mina tre senaste oktobrar sett ut nu när oktober 2012 snart börjar. 

oktober 2011

Förra årets oktober inleddes med att min kusin Sara gifte sig en solglittande dag. Jag var glad och dansade sönder mina strumpbyxor. 


Sen kom jag tillbaka till Götabro och blev supersjuk. Låg utslagen och ynklig i sängen med feber i säkert en vecka långt borta från mamma och pappa. När jag blev frisk igen åkte jag till en klosterruin med bland annat Lovisa.
 Och gick många promenader med Gud på personliga andakterna.
Mitt hjärta var orologt av allt nytt som Götabro innebar, landade nog aldrig riktigt förrän till våren. Jag hämtade kraft i att hälsa på moster och morbror en helg och helgen efter kom Emelien min och hälsade på mig.
Men jag hade mycket roligt med mina Götabro-vänner också. Som en kväll när vi lyssnade på Soulit, åt pizza och köpte billigt lösgodis.

oktober 2010
Den 12:e oktober 2010 åkte jag till Australien. Oktoberdagarna innan resan var jag bubblig av både nervositet och förväntan. Innan jag åkte bjöd jag några vänner på scones på min terass.
Såhär skrev jag på bloggen kvällen innan jag åkte :
"Imorgon, imorgon åker jag. Imorgon början min trettiotimmarsresa till en plats långt borta. Det känns en massa saker. Spännande, rätt, vemodigt, overkligt, stort, pirrigt. Samtidigt som det inte känns så mycket alls. Kan inte ta in allt. Nu har jag tänkt på det så länge också, så det ska bli skönt att komma iväg, få göra det på riktigt. Det kommer att bli bra. Hur det än blir kommer det bli något sorts bra av det."
Och ja, sen kom jag ju dit. Hade hur mycket jetlag som helst, pratade engelska och kollade in operahuset.
Sen visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Min släktingar som jag hälsade på jobbade och var i skolan och så kul är det inte att vara själv hela tiden. Jag började gå danslektioner på Sydney Dance Company och fick en vän från Kanada.
Så var jag i Blue Mountins med mammas kusin Anne, var på en djurpark, dansade mer och blev vän med Joanna från Sverige.
I slutet av oktober åkte jag ut till mammas kusin Ingrid på landet och vilade, läste och skrev.

oktober 2009 
Oktober 2009 gick jag tredje hösten på gymnasiet, estetisk dans. 
Det var en ganska lugn höst för mig i skolan så jag hade mycket tid till att fika på stan och så. Fenomenet torsdagsfika föddes och nästan varje torsdag intog jag och några kompisar ett av Lunds caféer.
En lördag hade vi en mysig familjedag i Malmö.
På höstlovet var kusin Maggi och farbror Bosse på besök och vi gick en magisk höstpromenad.

En dag skrev jag såhär på bloggen :
"Höstlovet är här. Löven börjar äntligen få lite fin färg och min körskolelärare sa "det är så vackert med alla färger", vilket liksom var lite oväntat att komma från honom. Idag har jag behövt vara lite ensam. Det var skönt att städa Arken. Lyssna på Erik Tilling samtidigt som damsugansdet. Ta en paus i mitten, köpa chailatte och gå runt på de regntunga lundagatorna. Vissa dagar är tänkardagar" 

---------------------

Spännande att se vad oktober 2012 har att erbjuda!


4 kommentarer:

  1. Åh vad mycket roliga saker du har varit med om under året :) Härliga bilder!

    SvaraRadera
  2. Nu blev det fint alltså! Så mysigt inlägg där storasyster.

    SvaraRadera