2013-10-14

keep my eyes above the waves


Det är måndag, jag bakar bröd i köket. Hade nästan bara rågmjöl kvar hemma så jästen orkar knappt resa dem. Men tror att de kan bli goda ändå i all sin kompakthet. Jag har inte berättat för er riktigt om min nya kökspassion. Har väl alltid gillat att laga mat, men nu när jag ensam ansvarar för konstruktionen av min egen föda är jag nästan fanatisk. Spånar receptidéer under tråkiga föreläsningar och på bussar. Sen när jag väl ska laga mat har jag minst tre matdrömmar jag vill förverkliga så det brukar sluta med att jag står i köket timvis till jag varm och matosdoftande stapplar därifrån. Mitt frysfack är proppat till brädden och jag har egentligen mat till veckor framöver, men ändå kan jag inte låta bli. Min senaste upptäckt är att göra egen pasta. Hur enkelt som helst och så gott! Har än så länge bara gjort lasagne med egna plattor men imorgon tänkte jag ge mig på ravioli med spenat, soltorkad tomat och fetaostfyllning. Om jag kommer ihåg att fota kan ni få se.

Förkylningen har idag lämnat mig helt och jag har orkat cykla till och från skolan och simma 1500 meter i Lundbybadets klorvatten. Skönt att känna energin i kroppen igen, hur benmusklerna jobbar mig över krönet på Götaälvbron i takt till Alex och Sigges podcast.

På torsdag åker jag till Jönköping för att hälsa på Annie och Stina. För tillfället är det vad jag sträcker mig mot, det som får en pluggkväll som denna att ändå kännas okej. Längtar så!

2 kommentarer:

  1. Som alltid! Härliga inlägg och super fina bilder! :)
    http://finlandsgullet.wordpress.com/

    SvaraRadera