2014-01-31

2013 oktober november december

I början av oktober blev min klass bjudna hem i smågrupper till personer i klassen över oss på trerätters. "Jag var löjligt glad som ni ser, mycket på grund av att gårdagen var en så bra dag då jag fick veta att min kära syster kommer besöka mig i helgen och så bokade jag, Stina och Elin konsertbiljetter till Håkan Hellström. En sådan där glidardag när man studsar fram över jordens yta och allt är så glatt och fint och varmt."

Så kom kära syster och hälsade på. Vi gick på stan och jag köpte en rävmössa


En perfekt höstdag gick jag och Linda på svampjakt utan att hitta en enda ätbar svamp, men det var ändå en av höstens finaste dagar

Sista oktoberhelgen hälsade jag först på hos Annie i Aneby

Och sen hos Stina i Jönköping


Och så kom jag hem till Göteborgsrummet igen

November inleddes med överraskningsfest för Elin som fyllde 21

Fredagen efter gick jag, Stina och Pontus på en fantastisk Winnerbäck-konsertEn dag gjorde jag och Linda lussekatter. Bättre tidigt än aldrig, typ.


Mörkret gjorde mig vintertrött.
"Nu blir det mörkt för tidigt och varannan dag är det klart men iskallt och blåsigt och varannan dag ösregnar det. En natt haglade det till och med, så mycket att ett billarm gick igång nere på gatan. Jag kröp ännu djupare ned i sängen i ett tillstånd mellan sömn och vakenhet. Men jag överlever väl ändå. Tänder all min mysbelysning och mina stearinljus och tar på raggsockarna jag fått av mamma. Dricker te med mjölk och honung i min stora, röda mugg. Sådant jag egentligen gör året om, men kanske passar det sig bättre med regnsmatter och mörker utanför."
Jag åkte hem en helg för att samla ny kraft. 


"Jag gick en kort promenad genom Sandby med torra läppar och frusna kinder för att föreviga himlen. Hittade några gulnade smultronplantor också. De vittnade om att det är en annan tid nu. En annan tid än den för röda bär och brännhet asfalt."
Sista november var jag hos Ylva, åt buffé och gick promenad. 


I december blev det julmys.

Och så var jag, Elin och Stina på höstens andra konsert : Håkan Hellström.


Jag åkte hem och firade jul med släkt, familj och mat.

Vilade, spelade spel, pluggade och var med Emelie i Köpenhamn en dag


Året slutade med en lyxig nyårsafton med oxfilé, lekar och fina vänner.


2014, nu kör vi!

2 kommentarer:

  1. Super-fina foton. Mycket skoj du har varit med om. :)
    http://finlandsgullet.wordpress.com/

    SvaraRadera